Розділ 5. ТЕХНОЛОГІЯ ДОГЛЯДУ ЗА ТВАРИНАМИ § 37. Тваринництво — галузь сільського господарства Тваринництво займається розведенням і використанням сільськогосподарських тварин. В Україні переважають такі галузі тваринництва: скотарство, свинарство, вівчарство, птахівництво, кролівництво, звірівництво, рибальство, бджолярство. Практикується також шовківництво. Провідне значення мають молочне і м'ясне скотарство, свинарство, птахівництво і вівчарство. Тваринництво постачає населенню важливі продукти харчування (молоко, м'ясо, масло, яйця) і забезпечує харчову та легку промисловість сировиною. В індивідуальних, колективних та фермерських господарствах значно повніше використовуються природні і матеріально-технічні можливості для виробництва молока, м'яса та інших продуктів харчування. Ознайомлення з особливостями тварин, умовами їх вирощування та розведення поповнить твої знання, збагатить практичними вміннями і ти зможеш самостійно, виходячи з індивідуальних можливостей, вирощувати кролів чи птицю, допомагати батькам доглядати худобу, свиней, овець чи кіз. Сумлінна праця дасть змогу одержати смачні продукти для родини чи реалізувати їх на ринку і поповнити бюджет сім'ї. § 38. Технологія вирощування кролів В умовах України вирощують різні породи кролів (мал. 80), залежно від призначення: на м'ясо чи на пух. Кролів тримають у клітках, які розміщують у закритих або відкритих приміщеннях. Утримання кролів у клітках на відкритому повітрі протягом усього року сприяє вирощуванню життєстійких тварин. У холодних регіонах України застосовують комбіноване утримання кролів. Весною, влітку і восени кролів тримають на відкритому повітрі. Взимку клітки з тваринами переносять в неопалюване, добре
|