Переглянути всі підручники
<< < 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 > >>

 

II. Складання раціону

Послідовність виконання роботи:

1. Зваж молодого кроля.

2. За таблицею 9 визнач кількість кормів (кормових одиниць), потрібних для цього кроля.

3. Користуючись таблицею норм, обчисли скільки і яких кормів потрібно дати кролеві в добовому раціоні, щоб у сумі їх поживність дорівнювала зазначеній.

Для розрахунку кормів користуйся тим набором, який є в школі або в місцевому господарстві.

III. Роздавання кормів кролям

Послідовність виконання роботи:

1. Відповідно до раціону підготуй корм до згодовування: свіжоскошену траву або сіно переглянь, щоб там не було отруйних рослин; підготуй коренеплоди (буряки, моркву) до згодовування - помий чи очисти їх чистилкою, подрібни за допомогою ножа чи тертки.

2. Підготовлений корм розклади у годівниці.

3. Поклади інвентар і робочий одяг на відведене місце, руки вимий з милом.

1. Які породи кролів розводять у твоїй місцевості?

2. Поділись досвідом розведення та вирощування кролів у твоєму присадибному господарстві.

3. Якщо ти кролів не розводиш, поцікався, як це роблять твої родичі чи сусіди.

4. Прочитай сам і порадь знайомим книги, в яких розповідається про вирощування кролів.

Запитання для самоперевірки до розділу 5 «Технологія догляду за тваринами»

1. Що сприяє розвитку високопродуктивного і здорового молодняку?

2. Назви основні корми для кролів.

3. Що таке раціон?

4. Які рослини не можна згодовувати кролям?

5. Назви мінеральні корми, які додають у раціон кролям.

6. Охарактеризуй професію кролівника.

 

Переглянути всі підручники
<< < 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 > >>
Хостинг от uCoz